News

14 November, 2017

The $30 million project consolidates and replaces the existing library and civic space buildings and will be located on the northwest corner of the reinvigorated Martin Luther King Jr. Park. The design consists of a micro-village of three pavilions, each of different scale and function but which share a common formal language. The pavilions respectively house the new library, event venue and a new welcome pavilion and rest on a raised belvedere that provides privileged, dramatic views onto the lake, increases connectivity to the park and supports exterior community spaces that run between the three buildings.

“Our goal is to create a vibrant community village that engages the beauty of the park, provides social interactive spaces and holds collaborative learning and education at its core,” said Sir David Adjaye. “I am thrilled that Winter Park has embraced our vision, which is truly about celebrating of the city’s heritage and preparing for its future.”

The diverse program includes flexible floorplates that support collection spaces accessible to all ages and abilities, interactive youth and children areas, an indoor auditorium, makerspaces and technology portals, a business space, continuing education spaces, Winter Park historical and archival collection spaces, community meeting rooms and private reading rooms.

http://www.wppl.org/

Back